Konsortium Kontraktor Melayu (Kedah) Sdn. Bhd.

KONSORTIUM KONTRAKTOR MELAYU (KEDAH) SDN. BHD. adalah sebuah syarikat milikan penuh Bumiputera yang telah ditubuhkan pada 22 Januari 2009. KONSORTIUM KONTRAKTOR MELAYU (KEDAH) SDN. BHD merupakan sebuah syarikat berstatus G7 oleh CIDB Malaysia yang beroperasi di Alor Setar, Kedah Darul Aman.

Fokus utama syarikat adalah perkhidmatan di dalam bidang pembinaan bangunan kategori B dan pembinaan kejuruteraan awam kategori CE. Sebagai sebuah syarikat pembinaan bumiputera yang berkelayakan, KONSORTIUM KONTRAKTOR MELAYU (KEDAH) SDN. BHD mempunyai pelbagai sijil dan pentauliahan seperti pentauliahan daripada SSM, ROC, CIDB, BPKU, KWSP dan GST. Sokongan penuh dari pembekal kepada KONSORTIUM KONTRAKTOR MELAYU (KEDAH) SDN. BHD juga menjamin kelancaran perlaksanaan projek.

KONSORTIUM KONTRAKTOR MELAYU (KEDAH) SDN. BHD mempunyai barisan tenaga kerja tempatan yang terdiri daripada jurutera, juruteknik dan kontraktor yang bertauliah dan berpengalaman dalam bidang pembinaan yang mampu memikul tugas dan tanggungjawab dengan penuh berdedikasi untuk melaksanakan segala projek yang ditawarkan.

KONSORTIUM KONTRAKTOR MELAYU (KEDAH) SDN. BHD sentiasa berusaha untuk memberikan perkhidmatan dan kerjasama yang terbaik kepada kepada klien dan berhasrat  untuk muncul sebagai salah sebuah Syarikat Kontraktor Bumiputera yang kompetitif selaku pemacu utama di dalam industri pembinaan di negara Malaysia.

 

MAKLUMAT SYARIKAT

Nama                                                   :          KONSORTIUM KONTRAKTOR MELAYU (KEDAH) SDN. BHD

Tarikh Ditubuhkan                           :          22 Januari 2009

Modal Dibenarkan                            :          RM 1,000,000.00

Modal Berbayar                                 :          RM 750,000.00

Saham                                                  :          PKMMNK 100%

Alamat Berdaftar                               :          No. 20, Tingkat 2, Jalan PSK 1, Pekan Simpang Kuala, 05400 Alor Setar, Kedah.

 

Alamat Surat Menyurat                    :          No. 38, Tingkat 1, Rumah Kedai Perumahan Awam Mergong, Jalan Puyu 1,

05150 Alor Setar, Kedah.

 

No. Telefon                                          :          04-731 3706

 

No. Faksimili                                       :          04-731 1407

 

Email                                                     :          pkmmkedah@gmail.com

 

Pendaftaran Syarikat           

     
SSM ROC (CIDB)
Perakuan Pendaftaran
Sijil Perolehan Kerja
Kerajaan (SPKK)
BAHAGIAN PEMBANGUNAN KONTRAKTOR DAN USAHAWAN